Sportmassage

Door middel van wakkere,stevige strijkingen, knedingen en fricties helpt deze massage je om te ontspannen, afvalstoffen af te kunnen voeren, en om je lichaam als één geheel te voelen. Aanhechtingspunten van de voor jouw belangrijkste spiergroepen krijgen ruim de aandacht. Dit help je snel weer te herstellen van een intensieve activiteit, en is de kans op blessures kleiner.

Afhankelijk van jouw activiteit zal de nadruk van de massage op de daarvoor specifieke plekken liggen.

 

60 minuten: Achterkant benen, rug, nek en schouders, armen en handen

90 minuten: Achterkant benen, rug, nek en schouders, armen en handen, voeten voorkant benen, borstgebied

Ontspanningsmassage

Door middel van rustige strijkingen en knedingen worden de bloedsomloop en het lymfesysteem gestimuleerd, en ontspant je hele lichaam. Waar nodig werken we wat dieper om je te 'ontknopen' en het lichaam te helpen ontspannen en zich weer één geheel te voelen. Neem dit moment om eens even helemaal niets te hoeven, en weer eens je lijf en je hele wezen te voelen. Een mini-vakantie voor jezelf!

 

60 minuten: Achterkant benen, rug, nek en schouders, armen en handen

90 minuten: Achterkant benen, rug, nek en schouders, armen en handen, voeten voorkant benen, borstgebied en gezicht.

Deep tissue massage

Deze diepe rustige massage werkt tot zelfs de diepste spierlagen en het bindweefsel (fascia) om de spieren heen. Zeker als je op zoek bent naar veranderingen in je lichaamshouding is dit een goede keuze. Door druk en langzame bewegingen heeft verkleefd bindweefsel tijd om te smelten en van vorm te veranderen. Het resultaat is meer gemak en bewegingsvrijheid.

Veel van onze emoties liggen opgeslagen in het bindweefsel ( fascia). De kans is dus groot dat je, naast meer vrijheid in je lichaam, ook in je gedachten en emoties lichter en makkelijker gaat voelen.

Je bindweefsel ( fascia) is één aaneengesloten 3-D-netwerk. Om dit hele netwerk vrijer te maken en weer op elkaar af te stemmen zijn meerdere behandelingen nodig.

60 minuten: Achterkant benen, rug, nek en schouders, voeten

90 minuten: Achterkant benen, rug, nek en schouders, voeten, hals, borstgebied en armen (of anders, in overleg)

Fascia stretch therapie

Tijdens deze behandeling lig je in joggingbroek en t-shirt op de tafel. We stretchen het heupgewricht, onderrug en schoudergordel onder verschillende hoeken. De stretches zijn intens en aangenaam. Doordat je tijdens de stretches zelf licht tegendruk gaat geven, is deze behandeling veilig voor je gewrichten. Na de behandeling voelt je lichaam alsof je geen heet gewassen spijkerbroek meer aan hebt, maar jouw favoriete oude joggingbroek. Makkelijk, vrij, en thuis in je hele lijf.

 

60 minuten: Fascia-stretches rond het heupgewricht, benen en onderrug, en iets voor je nek

90 minuten: Fascia-stretches rond het heupgewricht, benen en onderrug, schoudergordel, nek en hoofd

Maak kennis met je lijf-massage

Er worden veel verschillende massages aangeboden. Maar wat past nou echt bij jou? Zacht, diep, snel, rustig, stretches of juist niet... Welke massage helpt jou het best jouw klachten te verlichten? Wat heeft jouw lichaam nodig om je er weer helemaal in thuis te kunnen voelen?

Deze ontspannen algehele lichaamsmassage geeft je de kans om je lichaam te voelen en verschillende technieken te ervaren. (Ontspanning, deep tissue, fascia-cupping en fascia-stretches) Als er specifieke probleemgebieden zijn, geven we daar doeltreffende aandacht aan. Ondertussen voel ik hoe jouw lichaam werkt, en krijg ik in de loop van deze massage een goed beeld van wat er in jouw lichaam speelt, en op wat voor manier ik het best met jou kan werken. Na afloop van deze massage is je lichaam prettig levend en ontspannen. We bespreken samen wat een goeie insteek voor jou is als je vaker wilt laten masseren.

 

60 minuten: Achterkant benen, rug, nek en schouders, armen en hals.

90 minuten: Achterkant benen, rug, nek en schouders, armen en hals, voorkant benen, borstgebied, hoofd, en eventueel de buik.

 

Massage voor wielrenners

Deze massage gaat in op de specifieke behoeften van wielrenners. De nadruk zal liggen op de onderrug en heupen, voeten, nek en schouders. Door middel van verschillende technieken, sportmassage, deep tissue, fascia-cupping en fascia stretch therapie ben je na de massage weer klaar voor je volgende rit.

 

60 minuten: Achterkant benen, rug, nek en schouders, voeten dmv massage, fascia-cupping en fascia-stretches voor het bekkengebied

90 minuten: Achterkant benen, rug, nek en schouders, voeten dmv massage, fascia-cupping en fascia-stretches voor het bekkengebied en schoudergordel

 

Massage voor hardlopers

Deze massage gaat in op de specifieke behoeften van hardlopers. De nadruk zal liggen op de onderrug en heupen, hamstrings, tibialis anterior, voeten en enkels. Door middel van verschillende technieken, sportmassage, deep tissue, fascia-cupping en fascia stretch therapie ben je na de massage weer klaar voor je volgende loop.

 

60 minuten: Achterkant en zijkant benen, rug, voorkant benen, knieën en voeten dmv massage, fascia-cupping en fascia-stretches voor het bekkengebied

90 minuten: Achterkant en zijkant benen, rug, nek en schouders, voeten, knieën en voeten dmv massage, fascia-cupping en fascia-stretches voor het bekkengebied en schoudergordel

Lage rugklachten massage 

Heb je last van lage rugklachten die blijven zeuren en je het plezier in lekker bewegen ontnemen? Tijdens deze massage voelen we waar de mogelijke oorzaken van de klachten, en werk ik met verschillende technieken (Ontspanning, sportmassage, deep tissue, fascia-cupping en fascia-stretches) op de oppervlakkig en diep gelegen weefsels. Aan het eind van de massage laten we je lichaam door middel van stretch en beweging op tafel voelen dat je onderrug verbonden is met je hele lichaam. Deze integratie helpt je rug na afloop steeds meer ontspannen en wakker te kunnen bewegen.

 

60 minuten: combinatie van technieken rond de lage rug, integratie met het hele lichaam

90 minuten: combinatie van technieken rond de lage rug, uitgebreide integratie met het hele lichaam

Nek en schouderklachten massage

Tijdens deze massage kijken we naar de mogelijke oorzaken van de klachten en passen daar de werkwijze op aan. en werk ik met verschillende technieken (Ontspanning, sportmassage, deep tissue, fascia-cupping en fascia-stretches) op de oppervlakkig en diep gelegen weefsels. De pijn die je aan de achterkant of bij je hoofd voelt, wordt vaak veroorzaakt door spanning in het borstgebied. Door daar ruimte te maken voelt het bij je schouderbladen en nek gelijk makkelijker, en is je lichaam meer in evenwicht. Aan het eind van de massage laten we je lichaam door middel van stretch en beweging op tafel voelen dat je nek en schouders verbonden is met je hele lichaam. Deze integratie helpt je schouders en nek na afloop steeds meer te ontspannen. Wanneer je schouders weer kunnen voelen dat er een lijf met benen en voeten onder ze zijn, hoeven zij zelf niet meer alles op te houden. Een wereld van verschil!

 

60 minuten: combinatie van technieken rond de bovenrug, nek en schouders en borstgebied

90 minuten: combinatie van technieken rond de bovenrug, nek en schouders en borstgebied, integratie met het hele lichaam

 

Buikmassage

In je buik zitten de meeste sensoren die jou aangeven hoe je de wereld ervaar. Als er spanning in je buik zit, zul je steeds het signaal krijgen dat er iets niet helemaal oké is. Meestal is er dan in je dagelijks leven niet werkelijk iets heel gevaarlijks aan de hand. Maar omdat je buik dit signaal blijft afgeven, gaat je brein druk aan de slag om daar gedachten bij te maken.

Deze buikmassage begint bij het ontspannen van de buitenste spierlagen en vliezen, een kennismaking met je organen, en een ontmoeting met je psoas. Dat is een polsdikke spier die aan twee kanten van je onderste wervels achter je organen ligt. Je voelt je eigen buik-topografie, ontspant en je organen krijgen weer de ruimte om te bewegen. Goed voor je spijsvertering en nog beter om de wereld direct als een mooiere plek te ervaren.

Door deze buikmassage leer je je buik beter, en zonder oordeel, voelen, en ben je in staat gepaste voedingskeuzes te maken.

 

60 minuten: Buikmassage, integratie met het hele lichaam

90 minuten: Buikmassage, ruim tijd voor integratie met het hele lichaam

 

Craniosacraal behandeling

 

Deze ontspannen behandeling brengt je lichaam in een zeer diepe ontspanning. Elke cel van je lichaam heeft zijn eigen beweging. De beweging van alle cellen laten jouw unieke patroon van subtiele bewegingen voelen. Door met zachte handen een tijd op specifieke plekken te blijven, wordt je lichaam uitgenodigd te ontspannen en te herstellen in een meditatief tijdloos gebied.

 

60 minuten: Craniosacraal behandeling

90 minuten: Craniosacraal behandeling , integratie met je fysieke lichaam

 

Zwangerschapsmassage

 

Op een speciale zwangerschaps-massagetafel kun je tot in de laatste dagen van je zwangerschap ontspannen op je buik liggen. Door de verstelbare uitsparing in de tafel ligt je buik veilig en comfortabel ondersteund, en kun je genieten voor een moment voor je eigen lijf. Met strijkingen en knedingen van (onder)rug, nek, schouders, armen en benen, kom je helemaal tot rust.

 

60 minuten: Achterkant benen, voeten, rug, nek en schouders en hoofd